Skip to content

WordPress: Het in- en uitplannen van berichten

Het inplannen van berichten

Stel je hebt een mooie actie of aanbieding bedacht voor je product of dienst. Dit wil je natuurlijk graag vermelden op je website. Maar het lukt niet altijd om op het juiste moment achter de computer te zitten. Omdat je werkzaamheden hebt te verrichten, bij een klant zit, druk bezig bent in de winkel of je niet het risico wilt lopen dat er wat mis gaat. Voor dit soort situaties kun je berichten inplannen in WordPress. Dit is een standaard functie die bij WordPress is ingebouwd.

Hoe plan ik een bericht in?

Begin met het aanmaken van een nieuw bericht. Aan de rechterkant van je scherm zie je een vak staan. Deze heb ik voor het gemak hieronder weergegeven. Volg de instructie van de onderstaande afbeelding.

Je ziet dat er een aantal mogelijkheden bijkomen. Bij deze mogelijkheden kun je de datum en tijdstijd instellen. Hiermee bepaal je wanneer je bericht (openbaar) online moet komen te staan.

Je hebt nu succesvol een bericht ingepland! Maar wat nou als het een tijdelijke actie of aanbieding is?

mooijer-graphic-blog-gif-1-publiceren-bewerken-v2

Het uitplannen van berichten

Een actie of aanbieding geldt meestal voor een korte periode. Het mag dan niet zo zijn dat je actie of aanbieding allang is afgelopen, maar het nog wel op je website staat. Dus hoe kan je dit voorkomen? Door middel van een handige plugin “Post Expirator“!

Bij het aanmaken van een nieuw bericht staat het vak “Post Expirator” aan de rechterkant van je scherm. Wil je hier gebruik van maken dan moet je de optie “Enable Post Expirator” aanvinken.

Vervolgens kan je hier de datum en tijdstip aangeven wanneer het bericht weer van de website af moet. Maar er is nog een optie.

mooijer-graphic-blog-gif-1-aanvinken-van-optie

Op welke manier wil je het bericht uitplannen?

De plugin geeft je verschillende manier om je bericht uit te plannen. Onder de datum en tijd instellingen zie je een uitvouw menu staan “How to expire”.

Je ziet dat er verschillende opties zijn. De belangrijkste zijn “Draft” en “Delete”. Hiermee geef je aan of je een bericht wilt behouden of direct wilt verwijderen. Kies je voor “Draft” dan behoud je het bericht, het staat dan als concept tussen je berichten. Zo ben je niet de inhoud kwijt.

mooijer-graphic-blog-gif-1-uitvouw-menu

Toepassing van deze plugin

Dit is voornamelijk een handige plugin voor het aankondigen van acties, aanbiedingen, evenement of activiteiten. Vaak zijn dit kortdurende items die niet voor altijd op de website moeten blijven staan. Het is toch raar als een actie allang is verlopen maar nog wel zichtbaar is op je website. Dat maakt deze plugin zo handig.

Wil je de plugin downloaden? Klik dan hier.