Skip to content

Hierom moet je WordPress updaten

WordPress is een veelgebruikt CMS (Content Management Systeem). Dit geeft jou als eigenaar van de website de mogelijkheid om deze te beheren. Je kunt met WordPress gemakkelijk teksten aanpassen of pagina’s toevoegen. Heb je ook een WordPress website? Dan is dit een erg goede basis van je website. Maar deze basis moet je wel blijven onderhouden/updaten!

Veiligheid

WordPress heeft vele gebruikers. Het behoort tot één van de meest gebruikte CMS systemen. De ontwikkelaars van WordPress krijgen dan ook veel input voor verbeteringen. Op die manier worden fouten uit het systeem gehaald. Fouten waardoor kwaadwillende personen zoals hackers toegang hebben tot jou website. Zo kan het voorkomen dat ze vanuit jou website duizenden mailtjes sturen. De server waar de website op draait is vervolgens overbelast. Dit kan voor je webhosting reden zijn om jou website te blokkeren en te verwijderen. Iets wat je graag wilt voorkomen.

Nieuwe mogelijkheden

Niet alleen beveiligingslekken worden verholpen na het updaten van WordPress. Ook worden er bij updates nieuwe mogelijkheden toegevoegd of bestaande uitgebreid. Deze functionaliteiten komen vrijwel altijd ten goede van de gebruiksvriendelijkheid. Zo word het systeem steeds gemakkelijker te gebruiken en completer.

Automatische update

Sinds een aantal jaren worden kleine updates van WordPress automatisch geüpdatet. Hiervan wordt een mail gestuurd naar de eigenaar van de site. Zo ben je altijd op de hoogte. Voor grotere updates, moet dit nog handmatig worden gedaan. Voor zowel de kleine als grotere updates geld dat de beveiliging weer een stukje beter is.

Zelf WordPress updaten of laten doen?

Bij oplevering van je website is het handig om met je webbouwer te bespreken of je de site zelf kunt updaten. In veel gevallen is dit zeker mogelijk, mits je voldoende verstand van computers hebt. Soms heeft de webbouwer plugins gebruikt waarbij hij zaken heeft aangepast. Voor het updaten van dit soort plugins heb je technische kennis nodig om te voorkomen dat de plugins niet meer goed samenwerken met je website. Als dit het geval is, dan is het aan te raden om het updaten door je webbouwer te laten doen.