Skip to content

Titel van pagina of bericht aanpassen in WordPress

Stel je hebt een mooi bericht geplaatst op je WordPress website of een nieuwe pagina aangemaakt. Het geven van een titel is nog gelukt, maar dan zie je een fout of verkeerd woord. Hoe los je dit op!?

Geef de pagina of bericht een titel

Je begint na het aanmaken van een nieuwe pagina of bericht met het geven van een titel. Zoals in onderstaand voorbeeld kun je zien hoe dat moet. In het voorbeeld is er geen content geplaatst. Normaal doe je dit natuurlijk wel voordat je het bericht of de pagina publiceert.

mooijer-graphic-blog-titel-toevoegen-aan-wordpress-bericht-of-pagina

Bewerk de titel van de pagina of het bericht

Oeps! Er staat een woord verkeerd of een typefout. Wat moet je dan doen? Je past heel simpel de titel aan door simpelweg de fout weg te halen. Daarna klik je op bijwerken. In 99 van de 100 gevallen ben je klaar. Maar wat nou als de url van de pagina niet mee veranderd?

mooijer-graphic-blog-titel-bewerken-wordpress-bericht-of-pagina

 

URL van je pagina of bericht aanpassen

Onder de balk waar je de titel kunt invoeren staat de url. Deze kun je aanpassen door op bewerken te klikken. Vervolgens kun je, net zoals bij de titel, de tekst bewerken. Houd hierbij rekening dat je altijd (!) een streepje tussen de woorden houdt. Anders gaat Google het als één woord zien. Nadat je dat hebt gedaan klik je weer op bewerken en je bent klaar.

mooijer-graphic-blog-titel-url-aanpassen-wordpress-bericht-of-pagina