Skip to content

5 tips om jezelf te promoten als freelancer

mooijer-graphic-blog-5-tips-om-jezelf-te-promoten-als-freelancer

Laatst werd mij de vraag gesteld hoe je als freelancer jezelf het beste kunt promoten en onder de aandacht brengt. Ben je ook freelancer en wil je wat meer naamsbekendheid opbouwen? Dan heb ik hier 5 tips voor je.

Bestaande klanten

Het binnenhalen van nieuwe klanten kost altijd veel energie. Behoud dan ook goed contact met de klanten die je al hebt. Zorg ervoor dat je klanten enthousiast zijn en over jou vertellen binnen hun netwerk.

Netwerken

Een erg effectieve manier om je naamsbekendheid te vergroten is netwerken. Je doet razendsnel nieuwe contacten op. Contacten aan wie je kan vertellen wat je doet, waarom en wie je helpt. Op die manier kunnen ze een goed beeld van jou vormen. Bezoek regelmatig verschillende netwerken in de regio waar jij werkzaam bent. Mensen leren je beter kennen en zullen je gaan herkennen. Tonen ze interesse of vragen naar ze naar je visitekaartje? Zorg dan dat je voldoende goede visitekaartjes op zak hebt.

Website

Niet alleen de mensen die je via het netwerken ontmoet zullen je website bezoeken, maar ook geïnteresseerde mensen. Het is dan ook erg belangrijk dat je een goede website hebt en goed vindbaar bent in Google. Dit behaal je door onder andere pagina’s aan te maken waar je duidelijk vertelt wat je doet, wie je bent en waarom je iets doet. Daarnaast kun je blogs gaan schrijven waarmee je een stukje van je kennis deelt. Zo weten mensen dat jij de kennis in huis hebt om hen op de juiste manier te helpen.

Social Media

Dit is een heel handig medium om jezelf op de kaart te zetten. Via de verschillende social media zoals, Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+. Deel hier je kennis, vorderingen en ervaringen. Op die manier zien mensen waar je mee bezig bent. Je zorgt dan voor een persoonlijke band tussen jou en je social media fans. Heb je verschillende blogs op je website staan? Deel deze dan met je social media fans! Niet alleen deze volgers zullen je blogs lezen, er komen ook regelmatig mensen via Google binnen op jou website.

Artikel

Om naamsbekendheid te creëren in je omgeving kun je een artikel laten plaatsen in de lokale krant. Zorg er wel voor dat je een interessant onderwerp hebt of echt iets te melden. Bijvoorbeeld dat je gestart bent, een jaar bestaat of een erg mooie ontwikkeling met je bedrijf doormaakt. Dit is voor de lezers leuk en aantrekkelijk om te lezen. Op die manier zorg je ervoor dat mensen uit de buurt van je bestaan af weten.