Skip to content

5 tips voor een goede website

Een website is je online visitekaartje. Hierop laat je zien wat je aanbiedt en wat je meerwaarde is. Het is dan ook erg belangrijk dat je online visitekaartje perfect is. Dat deze de bezoekers voorziet van de juiste informatie en het juiste gevoel overbrengt. Aan de hand van 5 tips weet je waar je op moet letten om tot een goede website te komen.

1. Geschikt voor mobiel en tablet (responsive)

Het aantal mensen dat online via een mobiel of tablet aan het zoeken is, stijgt elk jaar gigantisch. Steeds meer mensen bezoeken zittend op hun bank thuis verschillende website. Veel van die websites werken niet lekker op mobiel of tablet. Dit probleem kan opgelost worden met een responsive website. Deze techniek zorgt ervoor dat de website zich automatisch schaalt naar het beeldscherm van de bezoeker. Zie hieronder, ter verduidelijking, een voorbeeld:

mooijer-graphic-blog-responsive-website

2. Duidelijke structuur

Zorg voor een duidelijke structuur op je website. Dit gaat verder dan een logisch opgebouwd menu. Ook de structuur en indeling van de website is essentieel. Wanneer deze structuur goed voor elkaar is, zullen de bezoekers sneller de informatie vinden waar ze naar opzoek zijn.

3. Content

Duidelijk informatie geven over je product of dienst is van groot belang. De bezoeker moet snel een beeld hebben van je aanbod. Onderhoud deze informatie regelmatig om ervoor te zorgen dat de content up to date is. Moedig mensen aan om actie te ondernemen, een zogeheten call to action. Hiermee moedig je de bezoeker aan om contact op te nemen.

4. Fotografie

Laat jezelf zien op de website. Laat zien met wie de bezoeker te maken heeft. Het kunnen foto’s zijn waarop je poseert, maar ook actie foto’s zijn leuk. Foto’s waarop te zien is welk product of dienst je aanbiedt. Investeer in een professionele fotograaf, zodat je er zeker van bent dat de boodschap goed overkomt.

5. Vindbaarheid

Gevonden worden via zoekmachines zoals Google wordt steeds belangrijker. Door afbeeldingen een duidelijke naam mee te geven, teksten te voorzien van voldoende kernwoorden en het up to date houden hiervan wordt de website gezien als actief. Google zal dan ook vaker de website “bezoeken” en je een hoger plekje in de zoekresultaten geven.

6. BONUS TIP:  Een vervolgstap

Geef de bezoeker op elke pagina een vervolgstap. Voorkom daarmee dat de bezoeker niet meer verder kan, want dat is vaak een reden om af te haken. Een vervolgstap geven kan je doen door één of meerdere opvallende knoppen te plaatsen waarmee de bezoeker naar een andere relevante pagina kan gaan. Plaats bijvoorbeeld op een productpagina een button naar een formulier waarop een offerte aangevraagd kan worden. Bedenk goed wat een bezoeker logischerwijs na het lezen van je pagina zou willen doen.