Skip to content

Keuze voor papiersoort voor visitekaartjes

Zoveel aanbieders en zoveel papiersoorten. Welk papier is nou goed en past bij jouw bedrijf? Aan de naam kan je dit vaak niet zien, want wat zegt nou “houtvrij mat mc” over hoe het papier voelt en eruit ziet? Je kan nog gokken dat het papier mat is, maar verder…

Om je wat op weg te helpen geef ik je wat handvatten waar je op moet letten en omschrijf ik een aantal soorten.

Gevoel

Een visitekaartje geef je bijvoorbeeld tijdens het netwerken af. Vanaf het moment dat je deze pakt en overhandigt aan de andere persoon moet het gevoel al juist gaan. Stel je haalt een gekreukeld visitekaartje uit je broekzak dan komt dit niet professioneel over. Dit wordt nog eens versterkt als het visitekaartje erg slap aanvoelt. Kies daarom voor een stevig materiaal dat altijd netjes blijft.

Uitstraling

Als je het visitekaartje hebt afgegeven gaat de uitstraling meespelen. De ontvanger bekijkt je kaartje eens goed en zal onbewust kijken of het kaartje glimt, mat is of dat er een mooie glinstering in zit. Dit moet precies aansluiten bij het verwachtingen van de ontvanger. Glimt het kaartje heel erg dan kan het goedkoop overkomen. En dat wil je niet.

Papiersoort 1 – Mat

mooijer-graphic-59r-consulting-visitekaartje-voorkant

Papiersoort 2 – Glinstering

mooijer-graphic-sier-visitekaartje-voorkant

De matte papiersoort straalt zakelijkheid uit en oogt erg modern. Terwijl de glinsterende papiersoort juist weer wat speelser is. Dit moet wel bij je bedrijf passen. In dit geval paste het perfect. Sierraden glimmen vaak en door de keuze voor dit papier wordt er een link gelegd.